Članu opštinskog Veća u Prijepolju plene imovinu zbog grobnice

Prijepolje - Osnovni sud u Prijepolju usvojio je tužbeni zahtev Glede Reljić i obavezao tuženog Milana Gačevića iz istog grada da je isplati 350 evra u dinarskoj protivrednosti sa zakonskom zateznom kamatom od 9. februara 2015. kao i troškove parničnog postupka u iznosu od 72.740 dinara. U obrazloženju presude navodi se da je:

Stari spomenici na groblju u Gornjoj Crnući kraj Gornjeg Milanovca 25

Tužilja Gleda Reljić je u tužbi i tokom postupka predstavila da je krajem 2008. godine sa tuženim dogovrila da joj on za njene potrebe na groblju u selu Junčevići sagradi na uobičajeni način grobno mesto, odnosno manju grobnicu za iznos od 700 evra, na šta je tužilja tuženog po završenom poslu, častila još 50 evra.

Tužilja dalje ističe da je tuženi uradio dogovoreno, ali da je posle godinu i po dana, ploča na grobnici propala, odnosno ista je ispucala. Tužilja je tuženom reklamirala da nije kvalitetno uradio ugovorene radove i zamolila da izvrši popravku, odnosno da uradi novu ploču na grobnici što je tuženi prihvatio. Tuženi je zatim sa groblja skinuo predmetnu ploču, pa su mu tom prilikom Rvović Milan i Reljić Milutin pomogli da je utovari i odveze u svoju radionicu. Tuženi je obećao da će grobnu ploču uraditi do 25. 11. 2014. godine i da će je postaviti na grobnicu. Tužilja je u više navrata opominjala tuženog da donese grobnu ploču ili da joj isplati iznos od 400 evra, kako bi za navedeni novac angažovala druge majstore.

Sud je ustanovio da je Gačević bio dužan da ukloni nedostatke, a u tom pravcu je cenio da je tuženi i na to i sam bio pristao.

Stoga kako je tužilja uredno obavestila tuženika da izvršeni posao ima nedostataka i ostavila razuman rok i da to nije učinio ni nakon više intervencija iako se na to obavezao, to je tuženi u smislu člana 618. Zakona o obligacionim odnosima u vezi sa članom 154. stav 1. dužan da štetu nadoknadi.

Izvršitelj plenidbom naplaćuje dug

Presuda je postala pravosnažna 26.4.2016. godine ali po svoj prilici Gačević nije ispoštovao odluku suda pa je Javni izvršitelj Radiša Petrić imenovan sa područja Višeg suda u Užicu, izdao rešenje o sprovođenju izvršenja koje predviđa plenidbu polovine ili 2/3 mesečne zarade Milana Gačevića do izmirenja duga Gledi Reljić.

Na osnovu preside Gačević duguje 350 evra tužilji, 72.740 dinara za troškove parničnog postupka 8.412 dinara za troškove izvršnog postupka i 11.043 dinara za sprovođenje izvršenja.

Glas zapadne Srbije

Add comment
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Vijesti sa najviše komentara