Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Čelnici Priboja u sredu u Vladi zbog dugova bivšim radnicima FAP

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović saopštio je da će u sredu u Vladi Srbije biti organizovan sastanak na kome će se definisati način isplate dugova radnicima FAP-a koji su uz socijalni program napustili preduzeće.

 eQktkqTURBXy84NjExMTAzOWJkOWMyOGUwZTE5Njg1ZGY3YzdiYTJiMC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Tema razgovora, kaže Rvović, biće način isplate dve i po plate, posle čijeg definisanja će se steći uslovi da opština ispoštuje svoj deo dogovora o otpremninama radnicima i svima isplati 100 evra po godini staža.

Zahtev radnika koji su napustili preduzeće, a koji sebe ne zovu „bivšim“ dok ne namire potraživanja, da Vojska odmah preuzme FAP, Rvović je ocenio kao trenutno nerealan.

Prvi korak u tom cilju, objasnio je on, je da Unapred pripremljeni postupak reogranizacije FAP-a, po kome je država postala vlasnik 95 odsto kapitala, postane pravosnažan.

- Posle toga bi trebalo da se izvrši konverzja potraživanja a zatim Vlada odredi predstavnika državnog kapitala i izabere članove nadzornog odbora. Tako bi se obezbedilo i formalno upravljanje republike Srbije preko predstavnika Ministarstva odbrane, - kazao je Rvović.

          

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

Vijesti sa najviše komentara