Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

FAP pravi 50 kamiona za Vojsku Srbije, kupuju motore od ''Mercedesa''

Fabrika automobila Priboj platila je „Mercedesu“ 30 motora koji bi trebalo da budu isporučeni do januara, kaže za „Blic“ Ranko Vuković, direktor kompanije.

g0PktkqTURBXy80MzM4M2ZiNmQ2MmNhYjUwZDcwNmE1ZmYwZjdmODFmNS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Ovi motori, po ugovoru sa Ministarstvom odbrane iz, biće ugrađeni u kamione za potrebe Vojske Srbije, a prvi kontigent od šest vozila biće isporučen do kraja marta.

          

Pored 30 kamiona koji se trenutno izrađuju u FAP-u, u ovoj godini biće proizvedeno još 20 takvih za istog kupca, pošto je 30. decembra FAP sa Ministarstvom ugovorio izradu novog kontigenta. Stoga se sprema nova narudžbina motora od „Mercedesa“.

- U prethodne tri godine FAP-ovih pogona je ukupno izašlo 38, a samo ove godine biće napravljeno 50 kamiona. Vrednost ugovora sa Ministarstvom odbrane je oko 500 miliona dinara. U fabrici je trenutno angažovano 230 radnika - kaže Vuković.

U FAP-u očekuju veliki izvozni posao koji bi, po rečima direktora, trebalo da bude ugovoren sredinom godine, pošto Unapred pripremljeni program reorganizacije, koji je usvojen pred Privrednim sudom u Užicu, postane pravosnažan.

          

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

Vijesti sa najviše komentara