Meštani naselja kod Rudog rado bi se pripojili Srbiji, ali pita se i BiH

Rado bi smo se pripojili Srbiji, uglas poručuju meštani nekoliko naselja, nadomak Rudog, koji bi u razmeni teritorija i mogli postati njen deo.

wzbktkqTURBXy83MDNiOTRiZDUyNjZmMzJkMWJlZDZkOGMxZDJkMzRiNi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Kažu da smo teritorijalno pripadaju Republici Srpskoj, odnosno BiH, ali meštani poručuju da više zavise od pograničnih opština Srbije, poput Priboja, gde, kažu, idu šta god im zatreba.

          

Oni koji žive na ovim prostorima tvrde da godinama slušaju priču kako bi se taj posao uskoro trebao završiti. Sada neki od njih navode da ne bi imali ništa protiv da se pripoje Srbiji, iako žive u Republici Srpkoj, iako priznaju da ima i onih koji pozivaju da se o takvim stvarima još jednom razmisli.

Nisu sigurni da bi baš svi na tim prostorima rado prihvatili da u zameni teritorije pređe sa onu stranu Lima. A naselje, koje će verovatno u procesu razgraničenja i pripasti Srbiji je Međurječje, koje ne graniči sa BiH, ali je njen deo. Meštani pričaju sa kakvim su se sve apsurdima zbog toga suočavali. Od toga da granica deli čak i kuće na tim prostorima do toga da su račune plaćali u Srbiji, a živeli u Republici Srpskoj.

- I struja i voda i telefon i sve, porez na zemlju plaćaju Republici Srpskoj. Ovo nigde ne graniči sa Bosnom, nigde sa Srpskom Republikom, ovo je samo jedan prsten, enklava, kilometar i po - rekao je Sredoje Jabučić iz Međurječja

I naselja Ustibar, Mioce i Mokronože bi mogla postati deo Srbije, a meštani kažu da s pažnjom prate kako će se ovoga puta završiti cela priča.

- U Srbiji imamo sve, tamo sam i radio i ja i supruga, u FAPU, u domu zdravlja, lične karte imamo u Srbiji, a prema Rudom nemam nikave obaveze. Samo što plaćam porez, struju i telefon. Znači meni lično odgovara da ovaj deo pripadne Srbiji - rekao Milivoje Avramović iz Ustobara.

U priči o razmeni granice, koja se akatuelizovala ovih dana, sa prvim ljudima opštine zvanično niko nije razgovarao,  a trebalo bi, kaže to i načelnik opštine. Vrata su kaže svima otvorena, a najviše za one koji žele čuti šta predlažu u opštini.

- Mi u opštini Rudo imamo i neke druge alternativne poglede - rekao je načelnik opštine Rudo Rato Rajak.

U Rudom kažu da najviše žele da se što pre reši pitanje granice, iako ne očekuju da će to da se desi tako brzo. Do tada će se većina građana, pre svega onih u Međurječju, nastaviti da krši međunarodno priznatu granicu, jer život ne može stati, dok politika ne kaže svoje.

          

Comments   
Olivera
-9 # Olivera 2017-11-11 09:08
Cela BiH ce se uskoro hteti pripojiti Srbiji, a ne samo ovo selo.
Reply | Report to administrator
Tito
0 # Tito 2017-11-11 16:17
Bravo.... samo sam čekao tebe.... I još na jednu temu te čekam nema te.... promeni nik pa se javi da mislim da nisi ti ;-) Al bolesno zadojeni rečnik šovinizma se poznaje bez obzira koji nik staviš
Reply | Report to administrator
Tito
+1 # Tito 2017-11-11 16:18
To se odnosi na drOlju
Reply | Report to administrator
Olivera
-4 # Olivera 2017-11-11 16:36
Ne menjam nikove, za razliku od vecine vas. A posto ne komentarisem bas sve, a vi to izgleda očekujete od mene, kaži gde želis moje mišljenje rado ću ga napisati.
Reply | Report to administrator
Pazarce
0 # Pazarce 2017-11-13 19:22
Ooooo prnda dje si nije tea bilo davno pisuljo
Reply | Report to administrator
Sandzo
+5 # Sandzo 2017-11-11 17:45
Eto vidis a ja bas tvrdim suprotno. Nekako je postao trend da se dijelovi Srbije polako odvajaju, pa mozda i mi u Sandzaku odlucimo da nastavimo sa tim!
Reply | Report to administrator
Olivera
-2 # Olivera 2017-11-12 13:55
Sad drugi vetrovi duvaju. ne samo da se necete odluciti za odvajanje, vec cete biti srecni sto pripadate državi Srbiji. A što se BiH tiče, pa Republika Srpska bi sutra htela sa Srbijom, a računam ako hoće pola BiH, onda ce sigurno hteti i druga polovina.
Reply | Report to administrator
Sandzo
0 # Sandzo 2017-11-12 17:18
:D
Dok god se vi Srbi zamarate sa tim ko od nas Bosnjaka ce da pjeva "Boze Pravde" a ko ne, nema nam zajednicke buducnosti!
Reply | Report to administrator
Kod Pečurke
0 # Kod Pečurke 2017-11-13 09:55
Od Srbije su svi pobegli glavom bez obzira tj. iz Srbije beže Srbi glavom bez obzira, pa ne vidim neku logiku i zdrav razum, osim vlažnih četničkih snova.
Reply | Report to administrator
bosnjo
0 # bosnjo 2017-11-13 11:02
Svi bi iz ludare.
Reply | Report to administrator
Add comment
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Vijesti sa najviše komentara