Vozilo novinara iz Pljevalja namerno zapaljeno

Požar u kojem je izgoreo automobil dopisnika „Večernjih Novosti“ iz Pljevalja, 11. oktobra ove godine, namerno je podmetnut, konstatovao je u nalazu Radovan Popović sudski veštak

Pljevlja Automobil nakon po 620x0

PLjEVLjA – Požar u kojem je izgoreo automobil dopisnika „Večernjih Novosti“ iz Pljevalja, 11. oktobra ove godine, namerno je podmetnut, konstatovao je u nalazu Radovan Popović sudski veštak iz oblasti zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava.

          

 Detaljnim sagledavanjem lica mesta i tragova nađenih na istom konstatovano je da je požar koji je nastao dana 11.10. 2017. godine oko 19 časova ma vozilu marke „Ford“ model „Fokus“, vlasništvo Drobnjak Miroslava, koje se u trenutku nastajanja požara nalazilo ispred kuće vlasnika, nastao je kao posledica namere na način što je od strane NN lica vozilo u donjem delu prednjeg vetrobranskogstakla-predelu brisača i po prednjim bočnim stranama posuto zapaljivom materijom (najverovatnije benzinom) koja tečnost je podesnim sredastvima zapaljena nakon čega je nastao požar na vozilu - kaže sudski veštak Popović u mišljenju koje je juče dostavljeno dopisniku „Večernjih Novosti“ iz Pljevalja.

Sudski veštak iz oblasti zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava Radovan Popović iz Podgorice u datom mišljenju konsatuje da pregledom električne instalacije na vozilu nisu nađeni tragovi kratkog spoja i oštećenja koja bi ukazivala na činjenicu da je ista mogla uzrokovati nastali požar.

- Električna instalacija se isključuje kao mogući uzročnik nastalog požara-konstatije Popović.

On dalje navodi da pregledom parking prostora na kome je vozilo bilo parkirano, u zemlji po bočnoj lijevoj prednjoj strani vozila, konstatovano je prisustvo tečne materije agresivnog mirisa (najverovatnije benzina).

Dopisnik „Večernjih Novosti“ iz Pljevalja Miroslav Drobnjak kazao je juče da on u prvi mah nije ni posumnjao da je vozilo zapaljeno jer mu je tada bilo neobjašnjivo da neko ima toliko drskosti da zapali vozilo ispred kuće tako rano, sa prvim sumrakom, i to samo 10 minuta nakon što se on udaljio od vozila.

Međutim, nakon prvog šoka i malo boljeg sagledavanja situacije Drobnjak je ipak posumnjao da je velika verovatnoća da pod vozilo namerno podmetnut požar o čemu je obavestio pljevasku policiju koja je izvršila uviđaj.

- Neposredno pre požara iskontrolisao sam sve uređaje na vozilu, jer je sutradan trebalo da odvezem auto na tehniki pregled u vezi reistracije. Tom prilikom podizao sam haubu i dosuo tečnost za vetrobransko staklo. Nakon toga u blizini vozila zadržao se još 45 minuta. Ništa nije ukazivalo da će doći do požara - kazao je ranije Drobnjak dodavši da je plamen vatre, primećen na vozilu samo 10 - 15 minuta nakon što je ušao u kuću.

- Nakon svega sumnjam da je taj dan prostor oko moje kuće pomno osmatran, a možda i predhodnih dana, a da je počinilac ili više njih iskoristio prvi sumrak i situaciju kada sam ušao u kuću polio vozilo benzinom i zapalio - kaže Drobnjak.

On juče nije mogao da kaže ko bi i zbog čega uradio ovaj kukavički čin ali smatra da je to najverovatnije učinjeno zbog posla kojim se bavi.

Automobil je u požaru u potpunosti havarisan.

(Vecernje novosti)

Add comment
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Vijesti sa najviše komentara