Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Sandžaklija stradao za volanom, automobil eksplodirao i survao se u provaliju (Foto)

Pljevljak Miloje Vojinović poginuo je u eksploziji Tojote oko 13:50 u Podgorici dok je bio za volanom. Auto je eksplodirao u ulici Vukašina Markovića kraj Krivog mosta, nakog čega se survao prema Morači, potvrđeno je CdM-u iz više izvora. Tokom uviđaja pored vozila je pronađen jedan kilogram vojnog eksploziva. Zato policija utvrđuje da li je do eksplozije došlo tokom prevoženja eksploziva.

media share 0 02 05 2694271457b0133c54d00a2ad0f2d0d1153b1c7c97012c320631519a0b3784b0 3ab1c478 d230 4250 a1bc ddf115288818

Auto se, prema saznanjima CdM-a, vodi na žensku osobu koja u trenutku eksplozije nije bila sa Vojinovićem u kolima.

“Pretragom je utvrđeno da se u autu nalazi jedno lice koje je smrtno stradalo”, potvrdio je za CdM komandir Službe zaštite, Andrija Čađenović.

          

Iz policije nijesu htjeli da potvrde identitet poginulog. Znaju ko je, ali će ime saopštiti nakon obdukcije.

Tokom uviđaja kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, pored “Toyote Rav 4“ podgoričih registarskih oznaka, na oko četiri do pet metara od vozila, pronađeno je desetak pakovanja vojnog eksploziva, težine oko jedan kilogram.

IMG 3415

“Eksploziv koji je pronađen pored vozila se nalazio u kesi koja je djelimično nagorjela od dejstva požara u vozilu. Ova činjenica, kao i druge okolnosti utvrđene na licu mjesta, upućuju na to da je lice koje je smrtno stradalo u događaju, a koje je upravljalo vozilom “Toyota Rav 4“, u ovom vozilu prevozilo navedeni eksploziv koji je nađen pored vozila”, kazali su u UP.

          

Službenici policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju između ostalog i aktivnosti na utvrđivanju činjenice da li je do eksplozije došlo tokom prevoženja ovog eksploziva.

“Preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja okolnosti ovog događaja, kao i njegovog rasvjetljavanja, a eksploziv će, kao i vozilo i svi drugi tragovi, biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja”, ističu u UP.

Eksplozija je prijavljena u 13:50, a osam vatrogasaca sa dva vozila su u 13:54 bila na licu mjesta. Na lice mjesta ubrzo je stigla i Hitna pomoć.

Ko je Miloje Vojinović?

Mi­lo­je Voj­ino­vić je do­spio u jav­nost ka­da je 2004. go­di­ne u no­vo­go­di­šnjoj no­ći puc­njem iz pi­što­lja usmr­tio Bo­ba­na Lju­bo­je­vi­ća, rad­ni­ka obez­bje­đe­nja u dis­ko­te­ci Mu­ni­ci­pi­jum.

Pret­hod­no su Lju­bo­je­vić i Voj­no­vić ima­li te­šku sva­đu, na­kon če­ga je Voj­ino­vić oti­šao ku­ći, uzeo pi­štolj i pu­cao u Lju­bo­je­vi­ća.

Voj­no­vić je po­tom osu­đen na du­go­go­di­šnju ro­bi­ju, ko­ju je od­slu­žio. (cdm)

Vijesti sa najviše komentara

SANDZAKLIVE ANDROID APLIKACIJA

Pratite Sandzaklive portal i putem Android aplikacija za Vaš mobitel. Preuzmite aplikaciju i prvi saznajte najnovije vijesti .

Aplikaciju možete preuzeti klikom na link : https://play.google.com/store/apps/details?id=sandzaklive.aphtn