Oduzeta imovina u vrednosti preko 100.000 eura i izrečene višegodišnje zatvorske kazne

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je zaključilo sporazum o priznanju krivičnih dela sa Umit Yardimcijem, iz Istanbula, sa prebivalištem u Novom Pazaru, zbog kriv. dela Trgovina uticajem iz čl. 366. st.5 u vezi st.3 Krivičnog zakonika i kriv. dela  Pranje novca iz čl.231. st.2 u vezi st.1. Krivičnog zakonika, kojim sporazumom je istom izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 2 (dve) godine.

71EaAI6hvML 768x406

Sporazumom je Umit Yardimci-ju trajno oduzeta imovina i to: PMV marke BMW X5, godina proizvodnje 2008., PMV marke „BMW X5, godina proizvodnje 2006, (čija procenjena tržišna vrednost je oko 40.000 eura) kao i novac u iznosu 50.000 eura u gotovini.

          

Takođe, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela sa Kahrović Nazifom iz Novog Pazara zbog kriv.dela Falsifikovanje isprave iz čl.355.st.2. u vezi st.1.Krivičnog zakonika, kojim sporazumom je istom izrečena kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci i trajno oduzet novac u iznosu od 10.000 eura na ime imovinske koristi pribavljene izvršenjem krivičnog dela.

Pored navedenog, tužilaštvo je zaključilo i sporazume o priznanju krivičnog dela sa Sadiković Vehbom i Hodžić Šabanom iz Tutina zbog kriv.dela Zloupotreba službenog položaja iz čl.359.st.1.Krivičnog zakonika i sa Savić Markom iz Trstenika zbog kriv.dela Falsifikovanje isprave u pomaganju iz čl.355.st.2 u vezi st.1. u vezi čl.35. Krivičnog zakonika. Imenovanima su izrečene uslovne osude, tako što su im je utvrđene kazne zatvora u trajanju od po 1 (jedne) godine, koje se neće izvršiti ukoliko u roku od 2 (dve) godine ne izvrše novo krivično delo.

Oduzeta imovina u vrednosti preko 100.000 eura i izrečene višegodišnje zatvorske kazne. (Tuzilastvo)

Dodaj komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Vijesti sa najviše komentara