Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Pazarac uhapšen na graničnom prijelazu Uvac

Član SKAIN Mirsad Nuković (47) iz Novog Pazara uhapšen na prelazu Uvac. Preko granice prebacivao ljude izložene seksualnom zlostavljanju, pišu Večernje novosti

20160401104213 362690

NOVOPAZARAC na TV- u ispričao kako je ostavio drogu

          

AKADEMIK Mirsad Nuković (47) iz Novog Pazara, član Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka (SKAIN), uhapšen je u četvrtak na graničnom prelazu Uvac kod Višegrada na osnovu potrage koju je za njim raspisalo Tužilaštvo BiH zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi, saznaju “Novosti”. On je, navodno, preko granice prebacivao žene i transseksualce, od kojih je veliki broj njih bio zaražen polnim bolestima.

Nukovića je, na ulasku u Bosnu i Hercegovinu, uhapsila Granična policija BiH.

- Kontrolom dokumenata utvrđeno je da ga potražuju zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi. Nakon hapšenja predat je u nadležnost SIPA - saopštila je portparol GP BiH Jasminka Mujić.

Nezvanično saznajemo da je Nuković pod istragom zbog sumnje da je umešan u krijumčarenje više stranih državljana, mahom osoba koje su se bavile prostitucijom, a koje su ilegalnim putevima prebacivane na teritoriju BiH. Među njima je, kako tvrdi izvor blizak istrazi, više žena i transseksualaca, koji su bili izloženi seksualnom zlostavljanju i koji su bili pozitivni na prenosive polne bolesti.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je, za “Novosti”, da se Nuković nalazi pod istragom, ali nije želeo da precizira šta mu se konkretno stavlja na teret.

- On je pod istragom u predmetu Tužilaštva BiH zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi. U interesu istrage ne možemo davati više informacija - rekao je Grubešić.

Nakon hapšenja Nuković je sproveden na kriminalističku obradu i zasada nije poznato da li će Tužilaštvo BiH zahtevati određivanje pritvora.

Emotivna priča - Pazarac sa Palestinkom ima osmoro djece

          

UGLEDAN ČLAN DRUŠTVA

MIRSAD Nuković rođen je u Novom Pazaru gde je završio osnovnu i srednju školu, a 1999. godine diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Prištini. Diplomu doktora računarskih nauka stekao je na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. U decembru 2013. godine postao je član SKAIN u Beogradu.

(Večernje novosti)

Vijesti sa najviše komentara

SANDZAKLIVE ANDROID APLIKACIJA

Pratite Sandzaklive portal i putem Android aplikacija za Vaš mobitel. Preuzmite aplikaciju i prvi saznajte najnovije vijesti .

Aplikaciju možete preuzeti klikom na link : https://play.google.com/store/apps/details?id=sandzaklive.aphtn