Slučaj prostitucije koji je UZNEMIRIO region: Pazarac optužen zbog krijumčarenja TRANSRODNIH KUBANACA

Kako pišu Novosti: Člana Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka (SKAIN) Mirsada Nukovića (47) iz Novog Pazara, Tužilaštvo BiH je optužilo za krijumčarenje dvoje transrodnih migranata iz Kube!

LM7ktkqTURBXy8xZWYwOTcxMDY5YThmZDQxOWU1NmJmODA0ZjVhNTAyMi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

           

Nukoviću se na teret stavlja da je radi nedozvoljenog krijumčarenja emigranata iz Kube, koji su prethodno bili seksualno iskorišćavani u Novom Pazaru, pribavio tuđe lične dokumente na imena osoba ženskog pola, s obzirom na to da su Kubanci transrodne osobe.

 - Ilegalne emigrante prevezao je iz Srbije u BiH korišćenjem ličnih dokumenata drugih osoba, te je na taj način ilegalno preveo preko granice dva državljanina Kube, kojima je prethodno oduzeo njihove originalne putne isprave - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

- Migranti su otkriveni na graničnom prelazu u Gradiški pri pokušaju odlaska u zemlje Evropske unije.

Transrodni Kubanci otkriveni su u autobusu koji je putovao za Zagreb, a naknadno je utvrđeno da su u BiH ilegalno prebačeni iz Novog Pazara, gde su podvođeni i iskorišćavani za prostituciju.

Istražioci su došli do podataka da se radi o licima zaraženim hepatitisom, što je, pored činjenice da su se predstavljali kao žene, izazvalo paniku među korisnicima njihovih usluga u Novom Pazaru

           

Brani se sa slobode

Mirsad Nuković uhapšen je početkom aprila na graničnom prelazu Uvac kod Višegrada na osnovu poternice koju je za njim raspisalo Tužilaštvo BiH.

Posle saslušanja je pušten da se brani sa slobode, jer je ocenjeno da će biti dostupan istražnim organima, budući da redovno dolazi u BiH da predaje na nekoliko privatnih fakulteta.

(Novosti)