NASILjE U NOVOJ VAROŠI - Poruke izazvale tuču, povređeni đak hospitalizovan

Učenik trećeg razreda gimnazije Đ. M. nalazi se i dalje u bolnici. Školski drug ga za vreme odmora u dvorištu udario pesnicom u glavu

srb poruke 2 620x0

UČENIK trećeg razreda novovaroške Gimnazije "Pivo Karamatijević" sedamnaestogodišnji Đ. M. i dalje se nalazi u užičkoj bolnici, gde se oporavlja od povreda zadobijenih posle vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u četvrtak u školskom dvorištu kada je na njega nasrnuo maturant ove škole A. A. i zadao mu više udaraca pesnicom u glavu. Majka povređenog dečaka Olgica Minić kaže da se njen sin bolje oseća, ali i da još uvek ima amneziju, te da se ničeg ne seća. Zbog incidenta koji se dogodio, u školi je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv napadača.

          

Kako saznajemo, incident se dogodio između trećeg i četvrtog časa u školskom dvorištu, kada je A. A. prišao Đ. M. i udario ga pesnicom u glavu, posle čega je mladić pao na beton. Ubrzo su pritrčali đaci i profesori, koji su povređenom učeniku prvo ukazali pomoć, a zatim pozvali lekarsku ekipu, koja je brzo stigla. Pretpostavlja se da bi povod za napad mogao da budu to što je Đ. M. slao neprimerene poruke sestri napadača.

Majka dečaka Đ. M. kaže da se njen sin oseća bolje, da prima terapiju i da će ostati pod budnim okom lekara u bolnici.

- Hvala bogu što se polako oporavlja i vraća iz amnezije, međutim, incidenta se još uvek ne seća - tihim glasom kaže majka Olgica.

Odmah pošto se desio nemili događaj, predstavnici gimnazije su obavestili sve nadležne institucije i preduzeli sve zakonom predviđene mere, navela je direktorka ove renomirane obrazovne ustanove Branka Rakonjac.

- O događuju su obaveštene sve nadležne službe, od policije do Ministarstva prosvete i Centra za socijalni rad. Obaviće se sve neophodne procedure - ističe, između ostalog, direktorka Rakonjac.

Inače, kako saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Užicu, koje je nadležno za postupanje u ovom slučaju, napadač A. A. je priveden i saslušan i zatražene su dodatne izjave i obaveštenja, na osnovu kojih će biti doneta odluka o eventualnoj krivičnoj prijavi.

POLICAJAC

Školski policajac koji je zadužen da se stara o bezbednosti đaka i javnom redu i miru u trenutku kada se desio incident nije bio u dvorištu škole. Kako smo saznali, pored ove škole, policajac se stara i o bezbednosti u još nekoliko škola koje se nalaze u neposrednoj blizini gimnazije. (Novosti)