NOVA VAROŠ / Dveri optužuju: Obijene su nam prostorije, Vlast: Potpuna dezinformacija, na vreme su obavešteni da treba da se isele

Nova Varoš - Opštinski odbor Dveri u Novoj Varoši saopštio je danas da su juče obijene njihove prostorije u ovom mestu.

NOVA VAROS CENTAR GZS

U saopštenju se pored ostalog kaže:

,,Dana 12. marta, bahatost lokalne vlasti u Novoj Varoši je dostigla vrhunac. Epilog je sledeći: Naša dva podpredsednika Aleksandar Novaković i Marko Popadić dobili su poziv, od kolega iz zgrade Opštine, sa informacijom da nam obijaju stranačku kancelariju. Na putu do zgrade Opštine su naišli na predsednika Dveri Rada Raketića i zajedno krenuli ka kancelariji. Kada su stigli na lice mesta imali su šta videti- načelnik opštinske uprave je sa dva radnika obio vrata i izneo sav inventar, dokumentaciju, zastave, ikone.

Pravdao se da je to naredba predsednika opštine Radosava Vasiljevića i zamenika predsednika Branka Bjelića. Naime, Skupštinska većina jeste donela odluku o iseljavanju političkih stranaka iz zgrade Opštine (što je presedan) ali uprkos svemu mi bi to ispoštovali. Ispoštovali pod uslovom da nas lepo i kulturno obaveste o samoj proceduri iseljavanja. Dakle – iseljavanja ali ne i izbacivanja”, tvrde Dveri u saopštenju dostavljenom medijima smatrajući da je na taj način prekršen zakon.

Vasiljević: Potpuna dezinformacija, na vreme su obavešteni da treba da se isele

Sa druge strane predsednik opštine Nova Varoš Rade Vasiljević kaže da je na skupštini doneta odluka da se sve političke partije isele iz prostorija zgrade opštine.

„Probili su rok za iseljenje skoro 15 dana, a nama je jedna kancelarija hitno trebala da smestimo ljudi koji bi vršili popis imovine. Ova prostorija nije obijena već samo otvorena, što će biti urađeno i sa drugim ako se i one ne isprazne za par dana”, kaže Vasiljević.

Prema njegovim rečima političke partije su obaveštene da napuste prostorije sigurno deset puta, i pismeno i usmeno.

„Dezinformacija je da su prostorije obijene, a oni ako smatraju da su oštećeni mogu da potraže pravdu na sudu”, istakao je Vasiljević.

Glas zapadne Srbije

          

Dodaj komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.