Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Ako ikada prilikom rezanja vidite pukotine u LUBENICI, bacite je ODMAH! Ovo je razlog…

Lubenica je pravi primjer poznate rečenice da veće nije uvijek bolje. Razlog je uvećanje ploda koje je često u Kini, gdje voćarstvo ima štetne efekte.

lubenica

          

Poljoprivrednici koriste đubrivo koje sadrži forchlorfenuron. To je hemijska supstanca koja ima moć da proširi veličinu lubenice i do 20%, što u konačnici dovodi i do većeg profita, piše “Megagiga“.

Ova hemikalija je toliko jaka da zbog nje lubenica može i da eksplodira. To se već desilo kod nekoliko poljoprivrednika koji su koristili ovo đubrivo.

Pored lubenice, također se koristi u kiviju i grožđu. Iako nije kancerogena, ova supstanca sadrži toksine koji mogu dovesti do brojnih problema, uključujući leziju i smrt fetusa. Višestruki testovi su urađeni na životinjama i dokazano je da uzrokuje štetu.

Ipak, kineska vlada i dalje nastavlja koristiti svoju moć da zadrži porast u proizvodnji hrane, bez obzira na sve loše efekte koje to ima na naše zdravlje i okoliš.

          

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

Vijesti sa najviše komentara