Sandzaklive

Switch to desktop Register Login

Zbog zabranjene ljubavi skočili u reku: "Pretili su nam ubistvom i gađali kamenjem"

Anela Koljenović (18) i Zekrija Kabaši (20) umalo da se utope u hladnoj Cijevni u Karabuškom polju kod Podgorice. Iz reke su ih spasli policajci i odveli na sigurno. Epilog - Anela je napustila svoju porodicu i nastavlja život u Zekrijinoj kući.

341369 zekrija-kabasija--i-anela-koljenovic-1 f

Anela kaže da je Zekrija umalo stradao jer je upao u vir. Krajnjim naporom uspeo je da se uhvati za grane uz obalu i tako sačeka policiju. Anela se uhvatila za stenu i policajci su najprije izvukli njega.


- Policajci su prvo prišli meni, ali ja sam rekla da prvo spasu Zekriju jer je bio počeo da se davi. Imali smo mnogo sreće. Majka, komšija i brat bili su na obali i desetak minuta nisu zvali policiju. Pozvali su je tek kada su posumnjali da ja više ne mogu da izdržim u vodi, a Zekrija se sve to vreme, koje je za mene bilo kao večnost, borio s talasima Cijevne - priča Anela.

Njih dvoje su već tri godine u vezi za koju je rodbina saznala pre godinu i po. Od tada počinju Aneline muke jer su joj majka i brat zabranjivali da se viđa sa izabranikom svog srca. Razlog - on je katolik, a Anela muslimanka. Obe porodice izbegle su iz Peći pre petnaestak godina i žive u naselju Konik.


- Uprkos protivljenju, viđala sam se sa Zekrijom. Toga dana šetali smo od izbegličkog kampa na Koniku ka Cijevni, kada su nas videli moja majka i njen komšija i blizak prijatelj. Pojurili su ka nama, a pridružio im se i moj brat. Osuli su kamenje na nas i mi smo na samoj obali odlučili da skočimo u hladnu reku - kaže Anela, koja već tri dana živi sa porodicom Kabašija u njihovom stanu na Koniku.
 

Ona je odlučila da se ne vraća svojoj porodici, već da ostane sa Zekrijom i uda se za njega.

- Još smo pod stresom, a kada se sve ovo smiri, venčaćemo se - kaže Anela.
 

Njih dvoje pričaju da je ih je komšija Aneline majke godinu dana stalno pratio, pretio im i obaveštavao majku.


- Kao da je agent, kao da ga je moja majka najmila da nas prati - priča Anela.


Više puta desilo se da majka dođe ispod prozora Kabašija i da preti Zekrijinom ocu Hađiju da će mu ubiti sina.


- Neko bi trebalo da odgovara zbog svih tih napada - kaže Zekrija, dodajući da je čak komšija Aneline majke došao u bolnicu gde su bili pošto su ih spasioci izvukli iz reke i vređao ih.

 

Majka prijavljivala policiji
Anela Koljenović kaže da je više puta bila u policiji na saslušanju zbog prijava njene majke protiv Zekrije Kabašija, odnosno zbog tvrdnji da ona kao maloletna ne sme da se venča sa njim. "Sada sam punoletna i moja želja da se udam za Zekriju biće brzo ostvarena. O tome odlučujemo samo on i ja", kaže Anela.

 

Otac: Mislio sam da je mrtav
Zekrijin otac Hađi rekao je da ga je posle incidenta na Cijevni pozvala telefonom Anelina majka i javila mu da mu se sin udavio u Cijevni. "Imam problem sa srcem i vest da mi je sin mrtav umalo je i mene koštala glave. Srećom, policija mi je brzo javila da je živ. I ja ću 12. maj pamtiti celog života", kazao je Hađi Kabaši.

 .........


Copyright 2010-2013 Sandzaklive.rs. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Top Desktop version