GU Novi Pazar: Uhapšeni Kahrović nije matičar Gradske uprave

Gradska uprava Novog Pazara demantovala je tvrdnje dnevnog lista Blic koji je u tekstu o hapšenju četiri matičara iz ovog grada, Sjenice i Tutina zbog sumnje da su uz novčanu nadoknadu izdavali pasoše Srbije državljanima Turske, u kome se navodi da je jedan od uhapšenih i Nazif Kahrović, matičar iz Novog Pazara.

novi pasos foto tanjug

          

“Shodno sve brojnijim reakcijama gradjana, dužni smo javnost obavestiti o tome da Nazif  Kahrović koji se u tekstu pominje,  nije matičar Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara, iako je, moguće, po rodjenju Novopazarac” – stoji u demantiju Gradske uprave Novi Pazar.

Podsetimo, u tekstu koji je Blic objavio, pretkrivični postupak vodilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je kasnije predmet predalo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru jer je utvrđeno da se ne radi o organizovanoj kriminalnoj grupi. Novopazarsko tužilaštvo, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, je završilo istragu u kojoj je prošlog četvrtka uhapšen turski državljanin Umit J. (42), koji je osumnjičen da je sve osmislio i sproveo. Pored njega, uhapšena su i četiri matičara – Nazif K. iz Novog Pazara, Vehbo S. i Šaban H. iz Tutina, kao i Ermedin K. iz Sjenice.“Nakon saslušanja u novopazarskom tužilaštvu u pritvoru su zadržani Umit J. i matičar Nazif K., koji se tereti za krivično delo falsifikovanja isprava. Za ostale matičare nije tražen pritvor jer su sve priznali na saslušanju”, piše Blic. (rtv)

          
 

Vijesti sa najviše komentara