Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Sestra Rasima Ljajića čeka bebu u 59. godini

Rodiću devojčicu Alinu. Iz četvrtog puta sam uspela da zatrudnim vantelesnom oplodnjom. Ovo je ispunjenje mog sna. Ničeg se ne plašim, kaže Atifa Ljajić, prenosi Kurir

atifa ljajic rasim ljajic trudnoca trudnica novi pazar foto aleksandar jova 1492377430 1160777

Nije mi lako da budem trudna u ovim godinama, imam nesvestice, teško mi je, pa devojke od 30 se namuče, a tek ja u mojih 59... Ipak, ne žalim i ničega se ne plašim! Moja najveće želja u životu je da postanem majka!

Ovako za Kurir počinje svoju ispovest Atifa Ljajić (59) iz Novog Pazara, koja je u sedmom mesecu trudnoće, a kada se porodi, biće druga najstarija porodilja u istoriji Srbije.

          

Ostala je trudna pomoću vantelesne oplodnje, koja je urađena doniranim jajnim ćelijama.

- Pokušavala sam tri puta da zatrudnim veštačkom oplodnjom i nije uspelo. Rekla sam: „Ajde, još samo jednom.“ I četvrti put me je bog pogledao. Sav moj trud se isplatio, sva moja muka! Ranije sam ostajala trudna i prirodnim putem, ali sam svaki put imala pobačaj iako sam bila zdrava. Lekari nisu znali u čemu je problem. Sada sam presrećna - priča Atifa za Kurir i dodaje da treba da se porodi 29. juna, četiri meseca pre njenog 60. rođendana.

POGLEDAJTE - Ova Pazarka pravi ''dar mar'' (Video)

Iako ova trudnoća spada u visokorizične, Atifa kaže da nema bojazni.

- Lekari kažu da je beba dobro, da je krupna i da raste. Kažu da nosim devojčicu, a nazvaću je Alina... Muž Šerif ima 62 godine i prvo mi je branio, govorio je: „Nemoj sad, velike su naše godine.“ Sada se i on raduje. Mislila sam - ako mi je sudbina da umrem dok pokušavam da dobijem dete, neka tako i bude. Hvala dragom bogu, sada je sve u redu! - priča nam Ljajićeva.

Atifa kaže da nije nailazila na negativne reakcije i da su je svi podržali. Ističe i da se ne plaši kako će u tim godinama da brine o detetu.

- Kad sam saznala da sam trudna, prvo sam se plašila da se radujem. Sada se ne brinem i ne plašim ničega. Ne sekiram se kako ću kad dete odraste jer će mi bog dati snage za sve. Nije bilo osuda, u našoj kući se s prijateljima danima slavilo. Inače, Rasim Ljajić mi je brat od strica, ali nije me još zvao da mi čestita jer verovatno nije čuo da sam trudna. Ja sam dokaz da možete da ostvarite sve što hoćete. Teško živimo, skupa je veštačka oplodnja, ali za moj san dinara nisam žalila - presrećna je Atifa.

Novi Pazar - ''Ovo je žalosno, dobit ćemo žuticu'' (Video)

          

Ona dodaje da se lekari i sestre u GAK „Višegradska“ u Beogradu, gde leži od 31. marta, prema njoj divno ponašaju, a da su čak dolazili i studenti sa Medicinskog fakulteta da je obiđu.
- Trudnoća se prati. Zbog privatnosti pacijentkinje ne mogu da iznosim više detalja - rekao je direktor GAK „Višegradska“ profesor Aleksandar Stefanović.

Muke podstanarske
U STANU OTPADA PLAFON, ŽELIM BOLJE USLOVE ZA BEBU

Atifa kaže da je 32 godine radila u Tekstilnom kombinatu Raška, ali da je od pre dve i po godine nezaposlena.
- Muž je uzeo penziju i ne radi. Živimo u iznajmljenom stanu u kom je pola plafona otpalo, kad pada kiša, sve prokišnjava. Volela bih kad bi mi neko pomogao da imamo svoju kuću i da tamo živimo s bebom.

NAJSTARIJE TRUDNICE NA SVETU

Daljinder Kaur iz Indije rodila je sina sa 70 godina
Omkari Panvar iz severne Indije rodila je blizance u 70. godini
Bateri Devi iz Indije je u 66. godini na svet donela trojke
Adrijana Ilijesku iz Rumunije rodila je ćerku kada je imala 66 godina
Patriša Rašbruk iz Velike Britanije rodila je sina kada je imala 62 godine

NAJSTARIJE TRUDNICE U REGIONU

Mileva Radulović iz Crne Gore rodila je sina u 62. godini
Ljubinka M. iz Smedereva nezvanično je najstarija porodilja u Srbiji, ona je u 61. godini rodila dečaka
Jadranka Štefanac Papić iz Hrvatske rodila je bliznakinje u 57. godini. Bila je supruga pokojnog reditelja Krste Papića
Srpska glumica Ljiljana Jakšić, poznatija kao Salveta, u 52. godini postala je majka

(Izvor - Kurir)

Vijesti sa najviše komentara

SANDZAKLIVE ANDROID APLIKACIJA

Pratite Sandzaklive portal i putem Android aplikacija za Vaš mobitel. Preuzmite aplikaciju i prvi saznajte najnovije vijesti .

Aplikaciju možete preuzeti klikom na link : https://play.google.com/store/apps/details?id=sandzaklive.aphtn