Bjelopoljci odneli crknute krave

Posle tri dana natezanja ko će da ukloni lešine iz Ćehotine, posla se prihvatila Komunalna policija opštine Bijelo Polje, u saradnji sa DOO „Komunalno Lim” i ovdašnjom Veterinarskom službom

cg bijelopoljci 620x0

           

TRI dana je trajalo natezanje između Pljevalja i Bijelog Polja oko toga čija je nadležnost da ukloni lešine četiri krave, koje su nesavesni građani bacili u korito reke Ćehotine. Zbog nečijeg nemara, pretila je opasnost po zdravlje oko 19.000 građana, koji se vodom snebdevaju iz jezera Otilovići u čijem je slivnom području Ćehotina.

Problem je razrešen i posle nedoumica kome pripada "sporna" teritorija i čija je nedležnost uklanjanje lešina, na posao se dala Komunalna policija opštine Bijelo Polje.

Emina ostaje bez dece: Turski zakon na Mustafinoj strani

U saradnji sa DOO "Komunalno Lim" i Veterinarskom službom iz Bijelog Polja, preduzete su mere i radnje, za uklanjanje uginulih životinja iz korita reke. Posle dezinfekcije lešina, one su po propisanoj proceduri zakopane, a sada su na delu policija i tužilaštvo, koji treba da utvrde ko su nesavesni građani koji su se uginule stoke rešili bacivši je u korito reke.

           

Lešine četiri krave su bile u koritu Ćehotine, na teritoriji opštine Bijelo Polje, dva dana. Javnost su o svemu alarmirali članovi Sportsko-ribolovnog kluba "Lipljan" Pljevlja, koje gazduje pljevaljskim vodotocima, koji su sačinili foto-elaborat i o svemu obavestili Upravu za veterinu i fitosanitarne poslove, policiju i nadležne inspekcije. Veterinarske inspekcije iz Bijelog Polja i Pljevalja su nadležnost prebacivale jedna na drugu, ali je "presuđeno" da problem moraju rešiti Bjelopoljci, što su oni konačno i učinili.(novosti.rs)

Dodaj komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.